Monday, March 31, 2014

ETAMİN İŞLİYORUM...



Daha doğrusu ETAMİN işlemeye çalışıyorum..stres atmak için birebir..öncelikle tek renklerl ilgimi çekti birazda kolaya kaçtım ama gerçekten çok zarif oluyor..bitince paylaşıcam . desen ararken ilgimi çeken desenleri sizinle paylaşmak istedim....sevgiler


etamin isliyorum 1


etamin isliyorum 2





etamin isliyorum 3



etamin isliyorum 4



etamin isliyorum 5



etamin isliyorum 6



etamin isliyorum 7



etamin isliyorum 8



etamin isliyorum 9



Thursday, March 27, 2014

Bugün ne yapsam derken



Evet seviyorum, internette gezinmeyi çok seviyorum. Bu sabahta yaptım aynı şeyi. Önce bugün ne yapsam diye gezindim. Sergilere baktım, konserlere baktım, sonra  dünyada bugün neler oluyor diye bakarken, birden kendimi bir blogda buldum. Okuduğum, günün dünya haberleri ya da bugün ne yapsam ile bir ilgisi yok. İşte internet sörfü böyle bir şey. Bir şeye bakarken bir başka şeye atlayıp, oradan bambaşka bir şeye yönelebiliyorsunuz. O kadar hızlı yaşanıyor ki her şey.  






Nerden nereye geldim bakın. Önce Ankara Rehberi ' ni kolaçan edeyim dedim. Sergilere, konserlere baktım. Sonra evdeki işler aklıma gelince, "boşa bakma istersen" dedim kendim, kendime. "Bugün bir yere gidemezsin."  O sırada gözüm rehberin tarih bölümüne takıldı. Oraya bakarken Ankara'da tarihi kilise var mı acabaya kadar geldim. Onu araştırırken Ankara'da olan bir yangında yanan Clemens kilisesini gördüm. Derken o büyük yangını öğrenmek istedim. Onunla ilgili bakınırken bir bloga  rastladım. Orada kaldım. 















bugun ne yapsam derken 1

foto






1917 büyük Ankara yangınından söz edeyim mi biraz ? Ankara'da 1917 yılında, kentin zengin azınlıklarının ve Türklerin oturdukları, ayrıca iş merkezi olan bölgede 3 gün süren bir yangın çıkar. Hisarönü, Saraçlar çarşısı, Bedesten, Atpazarı ve Çıkrıkçılar yokuşu'nu kapsayan bir yangındır. Yaklaşık 1900 hanenin yok olduğu söylenmektedir. İşte Clemens kilisesi de bu yangında yok olur. 1917 de Selanik'te de bir büyük yangın çıkmış ve orada da şehrin üçte ikisi yok olmuştur. Orada da Türk ve Museviler yaşamaktadır. Yeni moda tabirle, "zamanlama manidar "..






Refik Halid Karay Ankara adlı kitabında büyük Ankara yangınını bakın nasıl anlatmış. 




“Ankara yangınını görmeyenler, Roma'nın nasıl yandığına, o dehşete, o kıyamete akil erdiremezler. Bir meydanlığa rast geldim, Ankara Ermeni'lerinin zenginliğine delil olarak orada muvakkat bir abide kurulmuştu. 

Yangından kaçırılan yüz kadar piyanonun sıra sıra dizildiğini gördüm. Üstelerine seçme, pahalı halılar serilmişti. Birden kocaman bir yanık kütük geldi, aralarına düştü; söndürmeye koşacak adam yoktu. O kütük bir kundak gibi çeyrek saate kalmadı piyanoları tutuşturdu. Hem nasıl tutuşturmak? Gaz dökmüş, benzin serpmiş gibi... tellerinden bin bir nağme çıkarak o kupkuru cilalı sandıkların yanışı çok acayip olmuştu. İnsan  gibi inleye inleye, teller ateş gibi kızararak bembeyaz dişleri sıcaktan etrafa pıtır pıtır serpilerek ne feci ve ne tuhaf yanıyorlardı... Ankaranın en kibar mahalleleri, en büyük çarşısı, serveti, refahı çoktan kül kesmişti. Yolda saçları dağınık, gözleri ürkmüş ve güzellikleri atmış genç kızlara rast geliyordum; ellerinde yangından kurtardıkları eşya vardı: Lavanta şişeleri, pudra kutuları, kurdele ve dantel parçaları, kadife muhafazalar.





    Çocuklarını kaybeden anaların ise haddi hesabı yoktu. Kıyamet Ankara’da o gün kopmuştu ve mahşer günü o gün burasıydı. Neler görmedim. Saçlarından tutuşmuş kadınlar, yolda doğuran gebeler, cübbeleri alev almış hahamlar. Ankara'nın dörtte üçü ortadan silinmişti. Sıra açlığa, sefalete, perişanlığa gelmişti.”





Bu yazıda en çok dikkatimi çeken yüz kadar piyano oldu. ? O yıllarda yüz kadar piyano, bu yıllarda çıkar mı bu rakam.?






bugun ne yapsam derken 2






Bu bilgileri size aktardığım blogda , ilginizi çekecek daha bir sürü yayın var. Blogun adı Fotoğraf günlükleri. Okunacak ve görülecek bir sürü fotoğraf ve yazı mevcut. Beğeneceğinizi düşünüyorum.  Yangın öncesi ve sonrası bölge fotoğrafları ve diğer bilgilenmeler  için  TIKTIK  






İnternet bilgilerinin tek kötü tarafı, bilginin tam doğruluğunu çok araştırmak gerekiyor. Kısacası nette okuduğumuz her bilgiye direk inanmak biraz sakıncalı. Hani dedikodu kulaktan kulağa dolaşırken birden değişiverir ya, internet bilgileri de bence böyle. Refik Halid Karay yazısı ve yangın ile ilgili bir diğer kaynak, yazıyı bir de burada okuyun derim. Hangisi aslından alıntı bilemedim.   TIK















bugun ne yapsam derken 3

belkide en güzeli kitabı alıp okumak TIKTIK














**Facebook sayfamda farklı paylaşımlarla sizlerleyim..


Tuesday, March 25, 2014

yeni patik yapılışı

Merhaba sevgili web sitesi okurlarimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün yeni patik yapılışı yazisini yayinlamaya karar verdik.


Şirin Bebek Patiği Modeli Yapılışı










yeni patik yapilisi 1













Çok şirin bır model,fiyonklar kurdeleler beni hep mutlu etmıştır,bıseyde fıyonk varsa o seyi şirinleştiriyor ::) yapımı klasık sekılde ön kısma fıyonk konmuş,bu fiyonklar hazır satılıyor veya kendinizde yapabılırsınız ,tabanı klasık ust kısımlar sık iğne ıle gıdılmış ama siz trabzanda yapabılırsınız,tabandan sonrakı ılk sırada artırma eksıltme yapmadan gıdılıyor,ıkıncı sırada on kısımlarda ıkı trabzanı bır defada cekerek gıdersenız zaten seklını almaya baslıyor(eger trabzan yapacaksanız bu sekılde yapın,sık iğne ıle yaparsanız 3.sırada eksıltmeye baslayın)














 Şirin Bebek Patiği Modeli Yapılışı,bebek patiği örneği,yeni bebek patiği örneği,şişle bebek patiği yapılışı












Onerdigimiz ilginc konular ve siteler : açıklamalı bebek patiği yapılışı

Friday, March 21, 2014

Düşes Patates




duses patates 1


Nefis bir kahvaltı önerisi düşes patates tarifi sitede yayına girmiştir,mutlu pazarlar diliyorum...







tunus işi bebek desenli örnekler

Merhabalar sevgili web sitesi takipçilerimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün tunus işi bebek desenli örnekler makalesini paylasmaya karar verdik.

Bu konu hakkinda daha detayli yazi bulabileceginiz faydali bir internet kaynagi : ince dantel örgü bebek battaniye örnekleri anlaşılır

Thursday, March 20, 2014

kızlar için tığ yelekleri

Merhabalar degerli web sitesi okurlarimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün kızlar için tığ yelekleri makalesini sunmaya karar verdik.



 



baykuş çanta



bu sıralar hep  iplerle haşır neşir oldum. Kutay Galib'e yaptığım hırka ve yelekten sonra tabiki ablamız Simay içinde bir şeyler yaspmak istedim. simayımda 5 yaşında. ona da bu güzel çantayı gönderiyorum. güle güle kullan prensesim. 


 


kizlar icin tig yelekleri 1


kizlar icin tig yelekleri 2


kizlar icin tig yelekleri 3


kizlar icin tig yelekleri 4



kizlar icin tig yelekleri 5



kizlar icin tig yelekleri 6



kizlar icin tig yelekleri 7



kizlar icin tig yelekleri 8


Kutay Galip'in hırkası



kız kardeşimin bebişi aramıza henüz katılmış (1 ay) olan Kutay Galibimiz hoş geldin sefalar getirdin. allah sağlıklı ve uzun ömürler nasip etsin. gelişin bizi çok memnun etti. çok sevindik. Kutayımızı henüz göremedik .ahh gurbet. dört gözle bekliyoruz o güzel kokunu içimize çekmek için.


bu hırkayı da güzel günlerde giysin inşallah . nasılda yakışırmış küçük adama. öpüyorum o güzel mis kokulu yanaklarından.


daha önce yamış olduğum mavi erkek yeleğine  bakmak isterseniz buradan bakabilirsiniz.


kizlar icin tig yelekleri 9


kizlar icin tig yelekleri 10


kizlar icin tig yelekleri 11



kizlar icin tig yelekleri 12


mavi erkek süveteri



şu sıcackların kendini hisstettirdiği bu günlerde örgüler artık kamadı ama bu başka.


kız kardeşimin beklediğimiz bebişi için mavi bir yelek örmek istedim. yelek diğerlerine benzemiyordu çok hoşuma gitti. şu anda düğmeleri yok daha dikmedim. fakat yinede göstermek istedim. beğenilerinize sunuyorum. güle güle kullansın bebişimiz.


kizlar icin tig yelekleri 13



kizlar icin tig yelekleri 14



kizlar icin tig yelekleri 15



kizlar icin tig yelekleri 16



kizlar icin tig yelekleri 17



kizlar icin tig yelekleri 18



kizlar icin tig yelekleri 19



kizlar icin tig yelekleri 20



kizlar icin tig yelekleri 21


krem rengi botiler

 Bu da canım  Simaycım  için yaptığım krem rengi botilerim. Elim alışmışken hepsini birden yapayım istedim. bu aralar biraz ara vermiştim. çini kursuna devam ediyorum. oraya yoğunlaşmak istedim. yakında çiniden yaptıklarımıda sizinle paylaşırım.


kizlar icin tig yelekleri 22



kizlar icin tig yelekleri 23



kizlar icin tig yelekleri 24



kizlar icin tig yelekleri 25


pembe botiler



daha önce yapmış olduğum kahverengi botilerin pembesini bitirdim. biraz uzun sürdü bitirmesi. botileri aslında artan iplari değerlendirmek amaçlı yapmıştım bu yüzden boğaz kısmı biraz kısa oldu ipim yetmedi. yeni denemeler yapıcam onlarıda buradan yayınlarım


kizlar icin tig yelekleri 26



kizlar icin tig yelekleri 27



kizlar icin tig yelekleri 28



kizlar icin tig yelekleri 29



kizlar icin tig yelekleri 30



kizlar icin tig yelekleri 31


kışlık örgü botiler



kızıma ördüğüm el örgüsü  bot. büyük kızım içim kahve renkleri kullandım küçük kızım  ise pembe tonlarını istedi. şu anda pembesini örüyorum bitirince onuda paylaşıcam. botları kelebekvehobilerinde gördüm çok güzellerdi. bende hemen işe koyuldum sonuç bu. 


 taban kısmını koyu kahveden ayağının ölcüsünü alarak sık iğne yaptım. üzeri ise boğaz kısmına kadar sık iğne ön tarafı üçlü trabzan ile birer azaltarak yaptım. en üst bölümünü lif örerken yapılan parmak dolama tekniği  ile yaptım. düğmelerin olduğu bölüm sadece sık iğne.







kizlar icin tig yelekleri 32



kizlar icin tig yelekleri 33



kizlar icin tig yelekleri 34



kizlar icin tig yelekleri 35



kizlar icin tig yelekleri 36



kizlar icin tig yelekleri 37



kizlar icin tig yelekleri 38



kizlar icin tig yelekleri 39



kizlar icin tig yelekleri 40



kizlar icin tig yelekleri 41



kizlar icin tig yelekleri 42



 



baharlık bolero



Bahara yaptığım baharlık bolero. malesef bahar bittikten sonra yetiştirebildim. daha önce bu boleronun kırmızı olanlarınıda yayınlamıştım. bu da kırık beyaz olanı. yakasındaki broş Aslının gönderdiği kurdele fiyonklardan. 



kizlar icin tig yelekleri 43



kizlar icin tig yelekleri 44



kizlar icin tig yelekleri 45



kizlar icin tig yelekleri 46



kizlar icin tig yelekleri 47


kalpli bebek şapkası



bu bebek şapkasını internetten bulmuştum. bende resmi büyüterek yatım. arkadaşımın kızı eylüle hediye ettim. kalpler sonradan örülerek şapkanın üzerine dikildi. 



kizlar icin tig yelekleri 48



kizlar icin tig yelekleri 49



kizlar icin tig yelekleri 50






son şapkalar bunlar



kış bitti artık ama bunlar seneye hazırlık.bu sene kış uzun sürünce bolca örgü yaptık. hiç kullanmadığımız kışlıklar bile yerinden çıktı. çok şükür bahar geldi artık. 






kizlar icin tig yelekleri 51



kizlar icin tig yelekleri 52



kizlar icin tig yelekleri 53



kizlar icin tig yelekleri 54



kizlar icin tig yelekleri 55



kizlar icin tig yelekleri 56



kizlar icin tig yelekleri 57



kizlar icin tig yelekleri 58


Eylülün örgülerine devam



daha bitmediğini söylemiştim bunlarda devamı 



kizlar icin tig yelekleri 59



kizlar icin tig yelekleri 60



kizlar icin tig yelekleri 61



kizlar icin tig yelekleri 62



kizlar icin tig yelekleri 63



kizlar icin tig yelekleri 64



kizlar icin tig yelekleri 65



kizlar icin tig yelekleri 66



kizlar icin tig yelekleri 67



kizlar icin tig yelekleri 68



kizlar icin tig yelekleri 69



kizlar icin tig yelekleri 70



kizlar icin tig yelekleri 71


Eylülün örgülerine devam



daha önce yarısını gösterebildiğim örgülerin devamı 






kizlar icin tig yelekleri 72



kizlar icin tig yelekleri 73



kizlar icin tig yelekleri 74



kizlar icin tig yelekleri 75



kizlar icin tig yelekleri 76



kizlar icin tig yelekleri 77



kizlar icin tig yelekleri 78



kizlar icin tig yelekleri 79



kizlar icin tig yelekleri 80



kizlar icin tig yelekleri 81






kizlar icin tig yelekleri 82



kizlar icin tig yelekleri 83



kizlar icin tig yelekleri 84



kizlar icin tig yelekleri 85



kizlar icin tig yelekleri 86



kizlar icin tig yelekleri 87


bitmedi daha devamı var !!!!!


Eylülün örgüleri



marifetli arkadaşım Semra kızı Eylül için yaptıklarını bizimle paylaştı .paylaşım için teşekkürler. ellerine emeğine sağlık değerli arkaşım. 



kizlar icin tig yelekleri 88



kizlar icin tig yelekleri 89



kizlar icin tig yelekleri 90



kizlar icin tig yelekleri 91



kizlar icin tig yelekleri 92



kizlar icin tig yelekleri 93



kizlar icin tig yelekleri 94



kizlar icin tig yelekleri 95



kizlar icin tig yelekleri 96



kizlar icin tig yelekleri 97



kizlar icin tig yelekleri 98



kizlar icin tig yelekleri 99



kizlar icin tig yelekleri 100



kizlar icin tig yelekleri 101



kizlar icin tig yelekleri 102


daha bitmedi devamıda var ama şimdilik bukadar yükleyebildim. tekrar devam edicem.


Eylül'ün bolerosu



daha önce Birsel ablanın yapmış olduğu bolerodan fakat kırmızı renklisini bende Eylüle yaptım.

sayılarını isteyenler için

 ARKA: 76 ilmek , kenarlarda 16 ters,burgular 4 burguların arası 6 ilmek

ÖN:her iki tarafı bir ördüm. kesmeler ve artırmalar eşit olsun diye. önleri de 20 ilmekten başladım. 1 er  artırarak gittim ortaya gelince 1 er keserek yakaya kadar geldim.

KOLLAR: 38 ilmek 6 ters 2 düz devam ettim.

YAKA: ilmek çıkararak ördüm. yaka kısmını sona gelmeden geri dönerek biraz daha fazladan ördüm.



kizlar icin tig yelekleri 103



kizlar icin tig yelekleri 104



kizlar icin tig yelekleri 105



kizlar icin tig yelekleri 106



kizlar icin tig yelekleri 107



kizlar icin tig yelekleri 108






converse 2

Bunlarda diğer yaptığım converseler. diğeri Umut'a biraz büyük gelince bir küçüğünü yaptım.


kizlar icin tig yelekleri 109



kizlar icin tig yelekleri 110



kizlar icin tig yelekleri 111



kizlar icin tig yelekleri 112






converse patiklerim

bende şu an 5. ayında olan apartmanmızın yakışıklısı umut için yaptığım  converse patik.


kizlar icin tig yelekleri 113



kizlar icin tig yelekleri 114



kizlar icin tig yelekleri 115



kizlar icin tig yelekleri 116



kizlar icin tig yelekleri 117



kizlar icin tig yelekleri 118



kizlar icin tig yelekleri 119



kizlar icin tig yelekleri 120



kizlar icin tig yelekleri 121



kizlar icin tig yelekleri 122



kizlar icin tig yelekleri 123



kizlar icin tig yelekleri 113



kizlar icin tig yelekleri 125



kizlar icin tig yelekleri 115






bolerolarrr

Birsel teyzenin torunu Elanura yaptığı bolerolar. Birsel teyze müthiş marifetli bir bayan . aslında ona marifetli demeye dilim varmıyor çünki o marifet üstü yetenekli biri. yaptığı örgüler harika. ama benim elimde bunlar vardı. bunları çekebildim. isterimki bütün yaptıklarını görün. imkanım olursa yine sizinle paylaşmaya çalışırım.


kizlar icin tig yelekleri 127



kizlar icin tig yelekleri 128



kizlar icin tig yelekleri 129



kizlar icin tig yelekleri 130



kizlar icin tig yelekleri 131



kizlar icin tig yelekleri 132



kizlar icin tig yelekleri 133



kizlar icin tig yelekleri 134



kizlar icin tig yelekleri 135



kizlar icin tig yelekleri 136



kizlar icin tig yelekleri 137



kizlar icin tig yelekleri 138






fıstıklı hırka

Meral hocamızın örmüş olduğu kızlara fıstıklı hırka modeli. çok beğendim. nasıl yapıldığını bilmiyorum. ama kolaymış. bende bolca resim çektim anlaşılsın diye.


kizlar icin tig yelekleri 139



kizlar icin tig yelekleri 140



kizlar icin tig yelekleri 141



kizlar icin tig yelekleri 142



kizlar icin tig yelekleri 143



kizlar icin tig yelekleri 144



kizlar icin tig yelekleri 145



kizlar icin tig yelekleri 146


çiçek motifli şal



Arife arkadaşımın Müberra'ya yaptığı çiçek motifli şal. çiçek motifleri motif aparatı ile yapılıp örümcek diğer adı cin düğümü ile birleştirildi. çok güzel oldu. ellerinize sağlık. 






kizlar icin tig yelekleri 147



kizlar icin tig yelekleri 148



kizlar icin tig yelekleri 149



kizlar icin tig yelekleri 150



kizlar icin tig yelekleri 151



kizlar icin tig yelekleri 152


MÜBERRA arkadaşımın yaptığı yelek



marifetli arkadaşım Müberra yeleği yaparken resimledi sağolsun. yelek çok da güzel oldu. ellerine sağlık.  


Eylül güle güle giysin. 


kizlar icin tig yelekleri 153






kizlar icin tig yelekleri 154



kizlar icin tig yelekleri 155



kizlar icin tig yelekleri 156



kizlar icin tig yelekleri 157



kizlar icin tig yelekleri 158



kizlar icin tig yelekleri 159



kizlar icin tig yelekleri 160


ponponlu şapkaaa 2



daha önce Defneye bir yelek örmüştüm. yelekten artan ipten şapka yaptım.


 


kizlar icin tig yelekleri 161



kizlar icin tig yelekleri 162



kizlar icin tig yelekleri 163






noel baba



 yeni yıl size ve sevdiklerinize sağlık ve bol şans getirir inşallah.  


kizlar icin tig yelekleri 164


kizlar icin tig yelekleri 165







kizlar icin tig yelekleri 166


kizlar icin tig yelekleri 167


yılbaşı ağacı



yeni yıl gelmeden bende bir ağaç yaptım. 






kizlar icin tig yelekleri 168



kizlar icin tig yelekleri 169



kizlar icin tig yelekleri 170






ponponlu şapkaaa



          yeni şapka . 112 ilmekten başladım. 4 numara şiş kullandım. biraz lastik ördüm.  sonra 8'erli ters ve düz olarak ördüm düz yerlere burgu yaptım. ipim daha önce yaptığım yelekten kalma olduğu için ponponlara yetmedi.ponpon için  diğer mor ipi kullandım. uyumlu olmaları için aralarına çiçek attım.  


 kizlar icin tig yelekleri 171



kizlar icin tig yelekleri 172



kizlar icin tig yelekleri 173



kizlar icin tig yelekleri 174



kizlar icin tig yelekleri 175






köpekli şapka

büyük kızıma ördüğüm bu şapkayı şimdi küçük kızım takıyor. pembe yerlerini lif yaparken kullandığımız parmağa dolama tekniği ile yaptım . atkısını şişle haroşa ördüm. köpeğin burnunu örüp içine elyaf doldurdum. iğne gözlerini ve burnunu işledim.


kizlar icin tig yelekleri 176



kizlar icin tig yelekleri 177



kizlar icin tig yelekleri 178



kizlar icin tig yelekleri 179






örgüden güllü fular



soğuklar geldi artık atkıları takma zamanı .annemin bana ördüğü güllü fular .  






kizlar icin tig yelekleri 180










kizlar icin tig yelekleri 181



kizlar icin tig yelekleri 182kizlar icin tig yelekleri 183






örgü kulaklık

Artan iplerden kızım ve arkadaşına yaptığım kulaklıklar. çok kullanışlı.

 30 ilmekten başladım. 10'ar ilmek kenarlara 10 ilmekde ortada bıraktım. ortadaki 10 ilmeği burgu yaptım.


kizlar icin tig yelekleri 184



kizlar icin tig yelekleri 185



kizlar icin tig yelekleri 186



kizlar icin tig yelekleri 187


Defnenin yeleği

arkadaşım Cananın kızı Defne için yaptığım yelek. Defnecim canım benim 1,5 yıl önce elime doğdu. bir bakıma manevi kızım sayılır. öpüyorum onuda buradan.

yeleği omuzdan başladım. omuz kısmındaki çiçekleri tığ ile 4 zincir çektikten  sonra tekrar şişe taktım. ortalarınada boncuk diktim.


kizlar icin tig yelekleri 188



kizlar icin tig yelekleri 189



kizlar icin tig yelekleri 190



kizlar icin tig yelekleri 191



kizlar icin tig yelekleri 192



kizlar icin tig yelekleri 193



akıllı süveter

         Arkadaşım Meleğin kızı Bahar için yaptığım akıllı ipten süveter.


kizlar icin tig yelekleri 194kizlar icin tig yelekleri 195







kizlar icin tig yelekleri 196



kizlar icin tig yelekleri 197


ajurlu süveter



 soğuklar başlayınca kazaklar da  yerini almaya başladı. bu süveteri 3 parça halinde ördüm. 


kizlar icin tig yelekleri 198
   


1.bölüm bel kısmı. ön 90 arka 90 ilmek ile başladım. bel kısmını 2 ters 2 düz yani lastik ördüm. bel için 4 numaralı şiş kullandım. gögüs altına gelene dek ördüm . uzunluk size bağlı.bitmeye 1 parmak kala düğme deliği açar gibi ilikler açtım. 2 kestim sonra iki artırdım. oradan kurdelesini geçirdim. kurdele istemeyenler düz örebilir.


kizlar icin tig yelekleri 199



kizlar icin tig yelekleri 200



kizlar icin tig yelekleri 201




üst tarafı 2 bölüm halinde ördüm.sağ ve sol . kolunuzun uzunluğunz göre. dikdörgen ördüm. hiçbir artırma ve kesme yok. üst tarafları 6 numaralı şiş ile ördüm. 79 ilmekten başladım. 2 tane başta 2 tane sonda olmak üzere düz ördüm .sonra 3 kestim,kestiğim ilmeğin içinden 3 tane çıkardım. bu şekilde sonuna kadar devam ettim. önden başladım hiç kesmeden omuzdan arkaya kadar devam ettim.diğer kol içinde aynısını yaptım. birleştirirken kolları yarıya kadar diktim. kalan yeri ikiye atırıp birini bel bölümünün ön tarafına diğerinide arka tarafına diktim. yalnız sırt yerine gelen kısmı biraz boyuna doğru diktim ki arkası açılıp kollarda kaymasın diye. süveter giyilmeye hazır. simayın hırkası 



kizlar icin tig yelekleri 202



kizlar icin tig yelekleri 203



kizlar icin tig yelekleri 204



kizlar icin tig yelekleri 205










kirpi şapka


kizlar icin tig yelekleri 206



kizlar icin tig yelekleri 207



kizlar icin tig yelekleri 208



kizlar icin tig yelekleri 209



kizlar icin tig yelekleri 210



kizlar icin tig yelekleri 211




















meyra için yaptığım yelek


kizlar icin tig yelekleri 212



kizlar icin tig yelekleri 213



kizlar icin tig yelekleri 214



kizlar icin tig yelekleri 215














mor kazağın beyezıda burada


kizlar icin tig yelekleri 216



kizlar icin tig yelekleri 217



kizlar icin tig yelekleri 218



kizlar icin tig yelekleri 219
ilk sırada tığ işi yaptığım yelek var.


kizlar icin tig yelekleri 220



kizlar icin tig yelekleri 221



kizlar icin tig yelekleri 222
Bu yelekleri daha sonra hırkaya dönüştürebilirsiniz. Buda hırkası nasıl?


kizlar icin tig yelekleri 223


mor kazakla başlayalım .

kızım için yaptığım mor kazağım. büyük kızım ve yeğenim içinde beyazını örüyorum.


kizlar icin tig yelekleri 224



kizlar icin tig yelekleri 225













kizlar icin tig yelekleri 226









Bu yazi hakkinda daha fazla yazi gorebileceginiz kaliteli bir site : kemerli yelek tığ örnekleri